Aineiston nimi

LajiGIS: Species monitoring sites (en)

LajiGIS: Lajin seurantakohteet (fi)

Aineiston tyyppi

Yhdistelmä erilaisia aineistoja

Aineiston kuvaus

Species observations are linked to the monitoring site. In addition, species observations may be accompanied by companion species observations. Data is updated to FinBIF weekly every Monday. (en)

Sisältää uhanalaisten, silmälläpidettävien ja vieraslajien seurantakohteet. Seurantakohteisiin linkittyy kartoituskertoja, joihin liittyy lajihavaintoja. Lisäksi lajihavaintoihin voi liittyä seuralaislajihavaintoja. Aineistossa on mukana LajiGISiin tallennettujen lajin seurantakohteiden lisäksi myös Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämän Hertta Eliölajit -järjestelmän seurantakohteet. Hertan ja LajiGISin lajin seurantakohteet on erotettavissa toisistaan Kohteen taso -kentän perusteella. Metsähallituksen maakotkan, merikotkan ja muuttohaukan aineistot eivät ole mukana tässä aineistossa. Myöskään naalin, tunturihaukan ja saimaannorpan aineistot eivät ole mukana. Tiedot päivitetään Lajitietokeskukseen viikoittain joka maanantai. (fi)

Taksonominen kattavuus

Biota

Maantieteellinen kattavuus

Finland

Aineiston laatu

Ammattiaineistot / asiantuntijoiden laadunvarmistama

Käyttöoikeuslisenssi

Creative Commons Nimeä

Käyttöoikeuksien haltija

Metsähallitus, Suomen ympäristökeskus, ELY-keskukset

Yhteyssähköposti

kaisa.junninen@metsa.fi; mira.korpi@metsa.fi

Suositeltu viittaus

LajiGIS 20xx. Species information management system, species data. Metsähallitus, Parks & Wildlife. LajiGIS 20xx. Uljas-järjestelmä, Metsähallitus, Luontopalvelut.

Näytteiden lkm

Tyyppinäytteiden lkm

Kaikkien havaintojen lkm

Tämän metadatan status

kattava

Luotu

28.05.2020 08:08

Muokattu

20.12.2023 10:21

Tietyt sensitiiviset havainnot karkeistetaan automaattisesti, joten niiden tarkat tiedot eivät ole nähtävissä Laji.fi-portaalissa. Karkeistuksessa tarkka paikka, paikannimet, tarkka päivämäärä, havainnoijien nimet sekä osa lisätietoidoista piilotetaan. Lue lisää sensitiivisten havaintojen käsittelystä https://laji.fi/about/709.

Aineistolla voi olla myös tutkimuskarenssi (tavallisesti 2–4 vuotta), jonka aikana havaintotiedot on karkeistettu. Lisäksi aineiston tuottajat ja omistajat ovat voineet karkeistaa koko aineiston tai osan siitä pysyvästi.

Näet karkeistettujen havaintojen osuuden tekemällä haluamasi havaintohaun ja klikkaamalla "Lataa tiedostona".

Tarkkoja tietoja voi pyytää tekemällä aineistopyynnön ja perustelemalla mihin tietoja tarvitaan. Tarkat tiedot ovat myös suomalaisten viranomaisten käytettävissä.