Kokoelmakilpailulomake

Naturan eliökokoelmakilpailun Laji.fi-sarja on yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille tarkoitettu kilpailu. Kilpailuun voi osallistua tekemällä havaintoja Laji.fi-tietokantaan. Osallistumalla kilpailuun tällä lomakkeella lajihavaintosi tulevat tieteen käyttöön.

Kilpailun Laji.fi-sarjassa tulee täyttää vähintään 20 lajin havainnot tietokantaan. Kilpailuaika on 1.5.–30.10.2018. Teemana ovat kylien ja kaupunkien lajit, joten keskity kokoelmassasi niiden havainnointiin.

Lue tarkat säännöt, ohjeet ja kilpailun tiedot Natura-lehden sivuilta: www.naturalehti.fi/kokoelmakilpailu

Ohje lomakkeen täyttämiseen: http://cms.laji.fi/wp-content/uploads/2018/05/Kokoelmakilpailu_ohjeet_2018.pdf

Huomioithan, että lajeista pitää käyttää niiden kokonaista suomenkielistä nimeä, esim. joillain puilla on pidempi nimi: pihlaja = kotipihlaja, mänty = metsämänty. Nimet voit tarkistaa Pinkan avulla:

http://pinkka.helsinki.fi/pinkat/#/pinkkas/59. Voit hyödyntää myös muita Pinkkoja kuin kokoelmakilpailun Pinkkaa.

Kilpailuun osallistujat täyttävät varsinaisen kilpailutyön palauttamisen lisäksi itsearviointilomakkeen. Huolellisesti tehty itsearviointi on yksi arviointikriteeri. Yläkoulun ja toisen asteen lomakkeella kysytään lisäksi osallistujien kokemuksia kokoelman keräämisestä. Vastauksia käytetään nimettömästi tutkimuskäytössä vain, jos osallistuja antaa siihen luvan.

Itsearviointilomakkeen löydät täältä: Yläkoulu ja toinen aste: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/89201/lomake.html

Kilpailun järjestävänä tahona on Biologian ja maantieteen opettajien liitto Ry yhteistyössä Suomen Lajitietokeskuksen ja Pinkka-oppimisympäristön kanssa. Lisäksi mukana on Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa meneillään oleva KOPPI-hanke, joka tutkii eliökokoelman käyttöä opetuksessa.


Ohjeet | Käyttöehdot