Oletko nähnyt kiiltomatoja? Vai eikö niitä ole näkynyt etsimisestä huolimatta? Ilmoita havaintosi meille! Lomake vaatii kirjautumisen Laji.fi-portaaliin. Jos lomake ei kirjautumisen jälkeen avaudu, avaa vasemmalta löytyvä menu ja klikkaa "Ilmoita".

Me haluamme tietää miten valosaaste ja muut ympäristötekijät vaikuttavat kiiltomatojen esiintymiseen. Maailmalla on havaittu kiiltomatojen määrien olevan laskussa, mutta Suomen kiiltomatojen tilanteesta tiedetään hyvin vähän. Sinä voit auttaa meitä tietojen keräämisessä ilmoittamalla kiiltomatohavaintosi meille!

Kiiltomatolomakkeen voi täyttää myös, vaikka etsimisestä huolimatta kiiltomatoja ei ole näkynyt. Lomakkeen kautta ilmoitetut havainnot tallentuvat Suomen Lajitietokeskuksen tietojärjestelmään ja niitä voi selata Laji.fi-portaalin kautta.

Kiiltomatokysely on Helsingin ja Oulun yliopistojen kiiltomatotutkijoiden koordinoima kansalaistiedeprojekti. Lisätietoja projektista sekä neuvoja lomakkeen täyttämiseen ja kiiltomatojen tunnistamiseen saa Kiiltomatokyselyn kotisivuilta: kiiltomatokysely.wordpress.com