Olethreutini
- Yleiskuvaus
- Media
- Tunnistus
- Biologia
- Taksonomia
- Esiintyminen
- Näytteet
Yleiskuvaus
Etusiipien ulkoreunassa ei lovea; kostaalitaite puuttuu. Takasiipien suonet M2 ja M3 tyvestä lähekkäin, M2 hiukan taipunut; M3 ja CuA1 lähtevät samasta pisteestä tai ovat ± erillään. Koirailla usein koirassuomuja takasiipien sisäreunan taitteessa, takasäärissä karvatupsu tai -harja ja/tai takaruumiissa pusseja tai harjoja.
Toukkien jaokkeen A9 sukaset D1 ja SD1 samassa nystyrässä, jos erillisissä nystyröissä, niin päälakisauma pitempi kuin otsan leveys.
Mikroskooppiset tuntomerkit
Koiraiden sivulämssän tyvellä suuri kovertuma; costan koukku yleensä kaksihaarainen; sacculuksessa yksi tai kaksi erillistä piikki- tai sukasryhmää; cucullus kapea. Vinculum kapea. Coecum puuttuu. Kornuutit kiinteitä tai irtoavia.
Naaraiden sterigma juontunut piikkisestä kalvosta ostiumin ympärillä, ei sulautunut 7. sterniittiin. Signumeja tavallisesti kaksi, levymäisiä, rakeisia tai sarvimaisia.
Elintavat
Toukat enimmäkseen lehtien käärijöitä.
Viitteet
Horak, M. 1998. The Tortricoidea. Teoksessa: Kristensen, N. P. (toim.): Handbook of Zoology, 4. Lepidoptera, Moths and Butterflies. 1. Evolution, systematics and biogeography. Walter de Gruyter, Berlin. S. 199–215.
Obraztsov, N. S. 1958. Die Gattungen der Palaearktischen Tortricidae. II. Die Unterfamilie Olethreutinae. Tijdschrift voor Entomologie 101(3–4): 229–261.
Swatschek, B. 1958. Die Larvalsystematik der Wickler (Tortricidae und Carposinidae). Abhandlungen zur Larvalsystematik der Insekten 3: 1–269.