Vihersammakot – Pelophylax
- Yleiskuvaus
- Media
- Tunnistus
- Biologia
- Taksonomia
- Esiintyminen
- Näytteet
- Vieraslajit
- Terhivuo, J. 1993: Provisional atlas and status of populations for the herpetofauna of Finland in 1980-92. -- Annales Zoologici Fennici 30:55-69.
LINKKI - Terhivuo, Juhani 1981: Provisional atlas and population status of the Finnish amphibian and reptile species with reference to their ranges in northern Europe. -- Annales Zoologici Fennici 18: 139-164.
LINKKI - Terhivuo, Juhani & Koli, Lauri 1977: Suomen sammakkoeläinten ja matelijoiden levinneisyyden kartoitus. -- Luonnon Tutkija 81: 139-148.
Kartta esittää havaintoja tästä taksonista, mutta sitä ei voi käyttää levinneisyyskarttana.
- Yhteensä ruutua
Kartta esittää havaintoja tästä taksonista, mutta sitä ei voi käyttää levinneisyyskarttana.
- Esiintyy havaintodatan perusteella – ei asiantuntijan arvioima
Alkuperä ja yleislevinneisyys
Vihersammakot eivät perinteisesti kuulu Suomen lajistoon. Luontaisesti vihersammakoihin kuuluvia lajeja tavataan lähes kaikkialla Keski- ja Etelä-Euroopassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Afrikan pohjoisissa osissa. Suomea lähimmät luontaiset kannat ovat Virossa ja eteläisessä Ruotsissa.
Vihersammakoista ruokasammakkoa ja pikkuvihersammakkoa esiintyy Varsinais-Suomessa. Mölysammakosta on havaintoja viime vuosisadan alkupuoliskolta Helsingistä ja Porvoosta. 2000-luvun mölysammakkoepäilyjä ei ole voitu kiistattomasti varmistaa.
Kuvaaja esittää havaintojen ajallista jakaumaa, joka ei ole sama asia kuin lajin runsastuminen/väheneminen.
Tästä taksonista tehtyihin havaintoihin on kirjattu seuraavia biotooppitietoja