B) Havaintoaineistoa ylläpidetään Lajitietokeskuksessa

<- Palaa kysymyksissä takaisin

Haluan ylläpitää aineistoa vain Lajitietokeskuksessa, jonka tarjoama tietojärjestelmä korvaa nykyisen tietojärjestelmän (jos sellainen on olemassa). Voin myös pitää itselläni kopion datasta, mutta en tee siihen mitään sellaisia muutoksia, joiden tarvitsisi näkyä muille.

Aineistosi tallennetaan Lajitietokeskuksen Aineistopankkiin, jossa voit jatkaa sen ylläpitoa ja johon voit tallentaa uusia havaintoja.

(Teknisemmin sanottuna: primääridata on Lajitietokeskuksessa, lisäksi halutessasi sekundääridata sinulla.)

HUOM: Tätä vaihtoehtoa käytettäessä aineisto voidaan toimittaa Aineistopankkiin vain kerran. Kun se on tallennettu, muualla tehtyjä muutoksia ei voi enää uudelleen tallentaa Aineistopankkiin. Huolehdithan siis siitä että aineisto on riittävän viimeisteltyä ennen tallennusta!

Kysymys: Miten haluat ja voit toimittaa datan Lajitietokeskukselle?

B1) Toimittamalla taulukkotiedoston

Minulle on helpointa toimittaa havaintoaineisto Lajitietokeskuksen Aineistopankkiin taulukkotiedostona, esim. Excel- tai tekstimuodossa.

Täytä tämä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös ottaa yhteyttä osoitteeseen helpdesk(ät)laji.fi. Tämän jälkeen annamme sinulle oikeudet siirtää aineistosi Aineistopankkiin.

Voit myös perehtyä Aineistopankin ohjeisiin jo etukäteen.

B2) Aineisto on liian suuri taulukkotiedostona toimitettavaksi

Aineisto on niin suuri (luokkaa yli 100.000 havaintoa) että sitä ei voi sujuvasti toimittaa taulukkotiedostona.

Täytä tämä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit myös ottaa yhteyttä osoitteeseen helpdesk(ät)laji.fi. Tämän jälkeen selvitetään yhdessä miten aineisto on parasta siirtää.

Voit myös perehtyä Aineistopankin ohjeisiin jo etukäteen.