Havaintojen kerääminen Lajitietokeskuksen havaintopalvelujen avulla

Lajitietokeskus ylläpitää kahta tietojärjestelmää, joita voi käyttää havaintojen keräämiseen, yleisötä tai harrastajilta (kansalaistiedeprojektiessa.)

Vihko-havaintopalvelu

Vihko-havaintopalvelu on tehty alustaksi erilaisten tutkimus- ja seurantahankkeiden toteuttamiselle sekä aktiivisten luontoharrastajien havaintopäiväkirjaksi. Vihkon avulla voi kerätä uutta havaintoaineistoa joko valmiiden tai erikseen toteutettavien lomakkeiden avulla.

Vihkoon tallennetut tiedot kopioidaan automaattisesti tietovarastoon.

Aineistolle voidaan määritellä yksi tai useita ylläpitäjiä, joilla on rajoittamaton pääsy ja muokkausoikeus aineiston havaintoihin.

Jos haluat käyttää Vihkoa aineiston keruussa, ota yhteyttä osoitteeseen helpdesk@laji.fi.

iNaturalist Suomi Finland

iNaturalist Suomi (iNaturalistFi) on luontohavaintopalvelu ja mobiilisovellus, hjolla voi helposti kirjata havaintoja ja saada apua niiden tunnistamiseen. iNaturalista voi käyttää havaintojen keräämiseen eritysesti suurelta yleisöltä, mutta sitä ei voi eritysesti mukauttaa tutkimushankkeita varten.

Lue lisää iNaturalist Suomesta. iNaturalistiin tallennetut suomalaiset havainnot kopioidaan automaattisesti tietovarastoon pienellä viiveellä ja pienin poikkeuksin.