Spilonota

Yleiskuvaus

Koiraiden tuntosarvien pedikeelissä lovi. Koiraiden etusiivissä ei kostaalitaitetta; takasiipien yläpinnalla ei melanistisia koirassuomuja. Etusiivissä ei suomutupsuja, ulkoreuna suora tai heikosti kovera, kärki ei sirppimäinen; suoni R1 lähtee keskisaran keskikohdasta tai sen läheltä; chorda lähtee suonien R1 ja R2 välistä; R4 ja R5 lähtevät samasta pisteestä; M2 ja M3 tyvestä lähekkäin; M2, M3 ja CuA1 eivät lähekkäin ulkoreunassa; CuA2 lähtee keskisaran 2/3 kohdalta tai 2/3 ja 3/4 välistä. Takasiipien suonet Rs ja M1 lähekkäin; M2 ja M3 lähekkäin; M3 ja CuA1 varrelliset.

Toukkien jaokkeiden A1 ja A2 SV-ryhmässä 3 sukasta, A7:ssä, A8:ssa ja A9:ssä 2 sukasta. A9:n sukaset D2, kuin myös D1 ja SD1 samassa nystyrässä. A9:n sukasten V1 keskinäinen etäisyys on suurempi kuin A8:ssa. Käsnäjalkojen kaksinkertaiset hakaskehät sivuilta yksinkertaiset. Prothoraxin hengitysaukon etupuolen nystyrässä sukaset L2, L1 ja L3 viistossa rivissä.

Kotelot keskikokoisia. Otsa tuntosarvien välistä leveä ja vähän ulkoneva, muuten pyöristynyt. Piikit huomattavan pienet, eivät kampamaiset, tyvirivin piikit selvästi suuremmat kuin kaudaalirivin; jaokkeen A10 suuremmat kuin A9:n. Peräkoukkuja 2 paria ja perianaalikoukkuja 2 paria.

Lähde: Laji.fi lajikuvaukset
Kuvaustekstin laatijat:

Harri Jalava

CC BY 4.0

Kartta esittää havaintoja tästä taksonista, mutta sitä ei voi käyttää levinneisyyskarttana.

Suomesta yhteensä
havaintoa
?
ruutua
Havaintojen lkm
  • Yhteensä ruutua
Lajiluettelo
Lajitietokeskuksen lajiluettelo
Tieteellinen nimi
Spilonota
Auktorit
Stephens, 1829
Tunniste
http://tun.fi/MX.60385
Taksonominen taso
suku
Asiantuntijat
  • Lauri Kaila
  • Marko Mutanen
DNA-viivakoodisekvenssit
Eliöryhmät
  • Hyönteiset ja hämähäkkieläimet
  • Perhoset
  • Pikkuperhoset