Argyroploce

Yleiskuvaus

Tuntosarvet hienoripsiset. Huulirihmat eteenpäin suuntautuneet, hiukan taipuneet; keskijaoke paksuuntunut; kärkijaoke hiukan roikkuva. Etusiipien suoni R1 lähtee keskisaran keskikohdasta tai hiukan sen sisäpuolelta; chorda lähtee R1:n ja R2:n puolivälistä, päättyy R5:n sisäpuolelle. Takasiipien suonet Rs ja M1 lähtevät läheltä toisiaan; M3 ja CuA1 lähtevät samasta pisteestä tai läheltä toisiaan.

Toukkien jaokkeen A7 SV-ryhmässä 3 sukasta. Mesothoraxin sukanen V1 melko lähellä lonkkaa tai sen päällä. Käsnäjalkojen hakaskehät yksinkertaiset. A9:n sukaset D1 ja SD1 samassa nystyrässä; D2:t samassa nystyrässä. Jaokkeiden A1 ja A2 hengitysaukot pyöreät.

Koteloiden pää ilman uloketta sivulta katsottuna. Etujalat erillään tuntosarvista. Jaokkeiden A2 ja A3 tyvien lähellä sijaitsevat poikittaisuurteet eivät silloittuneet keskeltä. Jaokkeiden A4–A5 kaudaalirivissä tavallisesti 8–14 piikkiä D2-sukasten välissä. A10 yleensä ilman piikkejä selkäpuolella. Perianaalisukaset olemassa (tavallisesti 2 paria). Kaudaalisukasia 4 paria. Kremaster ei kovin litistynyt, sen päässä yleensä kolme liuskaa; sen sukaset D2 ja L1 erillään toisistaan.

Lähde: Laji.fi lajikuvaukset
Kuvaustekstin laatijat:

Harri Jalava

CC BY 4.0

Kartta esittää havaintoja tästä taksonista, mutta sitä ei voi käyttää levinneisyyskarttana.

Suomesta yhteensä
havaintoa
?
ruutua
Havaintojen lkm
  • Yhteensä ruutua
Lajiluettelo
Lajitietokeskuksen lajiluettelo
Tieteellinen nimi
Argyroploce
Auktorit
Hübner, 1825
Tunniste
http://tun.fi/MX.60300
Taksonominen taso
suku
Asiantuntijat
  • Lauri Kaila
  • Marko Mutanen
DNA-viivakoodisekvenssit
Eliöryhmät
  • Hyönteiset ja hämähäkkieläimet
  • Perhoset
  • Pikkuperhoset