Laji.fi | Suomen Lajitietokeskus

Tiedotteet

Osallistu beta.laji.fi -portaalin kehittämisseminaariin 23.3. klo 13-16

Julkaistu 10.3.2017 - 14:16. — Eija-Leena Laiho Tiedote

Suomen Lajitietokeskus järjestää 23.3. klo 13-16 kehittämisseminaarin, jossa on mahdollista antaa suoraa palautetta ICT-kehittäjille beta.laji.fi -portaalin teknisistä ratkaisuista ja muille asiantuntijoille liittyen portaalin tietosisältöön.

Tilaisuus lähetään suorana verkossa ja keskustelua voi käydä seminaarin alussa avattavassa chatissa, jonka osoite ja ohjeet jaetaan heti tilaisuuden alussa.

Verkko-osoite seminaarin seuraamiseksi: https://www.helsinki.fi/fi/unitube/video/20600

Jos haluat osallistua seminaariin paikan päällä, ilmoittaudu viimeistään 17.3. mennessä.

Osoite: Econumicum, luentosali (Arkadiankatu 7, Helsinki)

Photos: Ant: Wikimedia User Sandstein CC-BY, Owls: Wikimedia Bent Christensen CC-BY-3.0, Deer: Lynette Schimming Flickr: EOL Images CC-BY-NC-SA-2.0

suomeksi suomeksi på svenska på svenska in English in English

Tervetuloa Suomen Lajitietokeskus -portaalin avoimeen testiympäristöön!

Suomen Lajitietokeskusta, eliölajitiedon kansallista portaalia, rakennetaan Luonnontieteellisen keskusmuseon (LUOMUS) hallinnoimassa hankkeessa vuosina 2015 -2017. Palvelua toteutetaan Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) johtaman Envibase-hankkeen osana.

Suomen Lajitietokeskus on valtakunnallinen palvelukokonaisuus, joka tukee lajistoon liittyvää tutkimusta, päätöksentekoa, opetusta ja elinikäistä oppimista. Keskus kokoaa, arkistoi ja välittää kotimaisia elektronisia lajitietoaineistoja sekä tarjoaa näiden visualisointi- ja analysointityökaluja yhdestä portaalista.

Suomen Lajitietokeskus edistää tieteen avoimuutta, tiedon tehokasta löytymistä ja käyttöä tutkimuksessa ja päätöksenteossa sekä tiedon laadunvalvontaa, kuvailua ja kertymistä.

Avoimessa testiympäristössä on tarjolla jo tässä vaiheessa paljon lajitietoa eri eliöryhmistä. Tietoja täydennetään jatkuvasti hankkeen edistyessä. Tämä on vasta ensimmäinen kehitysvaihe, ja portaalin toiminnallisuutta, suorituskykyä ja rakennetta parannetaan hankkeen aikana. Otamme mielellämme vastaan kaiken rakentavan palautteen ja kehittämisehdotuksia, joita voit lähettää sivun alaosasta löytyvään osoitteeseen. Kiitos!

Testipalvelu