Supikoira Nyctereutes procyonoides

Yleiskuvaus

Supikoira on alun perin Aasiasta kotoisin oleva, koiraeläimiin (Canidae) lukeutuva petoeläin (Carnivora). Supikoira on kaikkiruokainen, jonka laajaan ruokavalioon lukeutuvat pikkunisäkkäät, sammakot, linnunmunat, monenlainen kasviravinto, raadot ja jätteet. Supikoirat viihtyvät monenlaisissa elinympäristöissä ja liikkuvat enimmäkseen öisin. Ne lisääntyvät keväisin ja synnyttävät touko-kesäkuussa 6-12 poikasta.

Lähde: Laji.fi lajikuvaukset
Kuvaustekstin laatijat:

Katja Holmala ja Kaarina Kauhala (Luke) 2019; MMM 2019, Luke 2020

CC BY 4.0

Kartta esittää havaintoja tästä taksonista, mutta sitä ei voi käyttää levinneisyyskarttana. Suomessa yhteensä

havaintoa?

Lajiluettelo
Lajitietokeskuksen lajiluettelo
Tieteellinen nimi
Nyctereutes procyonoides
Auktorit
(Gray, 1834)
Yleiskieliset nimet
  • supikoira (suomi)
  • mårdhund (ruotsi)
  • Raccoon dog (englanti)
Tunniste
http://tun.fi/MX.46564
Taksonominen taso
laji
Esiintyminen Suomessa
Julkaistu tieto Suomesta
Esiintymisen tyyppi
  • Ihmisen vaikutuksesta
Tämä laji on vieraslaji
VakiintuneisuusVakiintunut
Hallinnolliset lajitiedot
  • EU:ssa haitalliseksi säädetty vieraslaji (EU:n vieraslajiluettelo) (EU 2016/1141; 2017/1263; 2019/1262) ?
  • Kansallinen vieraslajistrategia (VN 2012) ?
Uhanalaisuus Suomessa
  • 2019 NA – Arviointiin soveltumattomat
  • 2015 NA – Arviointiin soveltumattomat
  • 2010 NA – Arviointiin soveltumattomat
  • 2000 NE – Arvioimatta jätetyt
Asiantuntija
  • Thomas Lilley
Julkisten DNA-viivakoodisekvenssien määrä
Emme voi näyttää tätä lukua tällä hetkellä johtuen kansainvälisen BOLD-palvelun rajapinnan rajoituksista. ?
Eliöryhmät
  • Nisäkkäät