Laji.fi | Suomen Lajitietokeskus

Lajikortti

Lukutoukko Hei siellä!

Suomen lajiluettelomme on vielä alustavassa tilassa. Taksonomia julkaistaan kunhan työkalut ovat valmiina ja asiantuntija-parkamme ovat urakoineet yötä päivää. Sisältöön ei vielä sovi viitata!

« Takaisin

Perhoset — Lepidoptera

Kuva: Flickr: EOL Images, Valter Jacinto, Tekijänoikeudet: Valter Jacinto BY-NC-SA-2.0
MX.53695 json rdf+xml dwc csv
Lepidoptera
perhoset fjärilar butterflies and moths
Lauri Kaila
Kuva: Flickr: EOL Images, Valter Jacinto, Tekijänoikeudet: Valter Jacinto BY-NC-SA-2.0
Kuva: Biopix BY-NC-3.0
Kuva: Flickr: EOL Images, Mary Keim, Tekijänoikeudet: Mary Keim BY-NC-SA-2.0
Kuva: iNaturalist.org, inaturalist, Stephen Durrenberger, Tekijänoikeudet: Stephen Durrenberger BY-NC-SA-4.0
Kuva: iNaturalist.org, Ken-ichi Ueda, inaturalist, Tekijänoikeudet: Ken-ichi Ueda BY-NC-4.0
Kuva: iNaturalist.org, Ken-ichi Ueda, inaturalist, Tekijänoikeudet: Ken-ichi Ueda BY-NC-SA-4.0
Kuva: Dominik Hofer, Flickr: EOL Images, Tekijänoikeudet: Dominik Hofer BY-NC-SA-2.0
Photos: Ant: Wikimedia User Sandstein CC-BY, Owls: Wikimedia Bent Christensen CC-BY-3.0, Deer: Lynette Schimming Flickr: EOL Images CC-BY-NC-SA-2.0

suomeksi suomeksi på svenska på svenska in English in English

Tervetuloa Suomen Lajitietokeskus -portaalin avoimeen testiympäristöön!

Suomen Lajitietokeskusta, eliölajitiedon kansallista portaalia, rakennetaan Luonnontieteellisen keskusmuseon (LUOMUS) hallinnoimassa hankkeessa vuosina 2015 -2017. Palvelua toteutetaan Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) johtaman Envibase-hankkeen osana.

Suomen Lajitietokeskus on valtakunnallinen palvelukokonaisuus, joka tukee lajistoon liittyvää tutkimusta, päätöksentekoa, opetusta ja elinikäistä oppimista. Keskus kokoaa, arkistoi ja välittää kotimaisia elektronisia lajitietoaineistoja sekä tarjoaa näiden visualisointi- ja analysointityökaluja yhdestä portaalista.

Suomen Lajitietokeskus edistää tieteen avoimuutta, tiedon tehokasta löytymistä ja käyttöä tutkimuksessa ja päätöksenteossa sekä tiedon laadunvalvontaa, kuvailua ja kertymistä.

Avoimessa testiympäristössä on tarjolla jo tässä vaiheessa paljon lajitietoa eri eliöryhmistä. Tietoja täydennetään jatkuvasti hankkeen edistyessä. Tämä on vasta ensimmäinen kehitysvaihe, ja portaalin toiminnallisuutta, suorituskykyä ja rakennetta parannetaan hankkeen aikana. Otamme mielellämme vastaan kaiken rakentavan palautteen ja kehittämisehdotuksia, joita voit lähettää sivun alaosasta löytyvään osoitteeseen. Kiitos!