Sipuli (ruokasipuli) – Allium cepa
- Yleiskuvaus
- Media
- Tunnistus
- Biologia
- Taksonomia
- Esiintyminen
- Näytteet
Yleiskuvaus
Pyöreän tai litteänpyöreän sipulin muodostava ravintokasvi, jolla on rikkipitoisista haihtuvista öljyistä johtuva tyypillinen maku ja tuoksu. Sipuli muodostuu lukuisista paksuuntuneista, vararavintopitoisista lehtikannoista.
Kasvumuoto
Kaksi- tai monivuotinen.
Koko
30–80 cm.
Varsi
Kukkavarsi ontto, lehdetön, alaosastaan pullistunut.
Lehti
Lehdet ontot, tasasoukat, tupelliset.
Kukka
Kukinto tiheä latvasarja. Valkeita kehälehtiä 6.
Hedelmä ja siemen
Hedelmä on kota.
Havainnot Suomesta
Kartta esittää havaintoja tästä taksonista, mutta sitä ei voi käyttää levinneisyyskarttana.
Suomesta yhteensä havaintoa ?
ruutua
Havaintojen lkm
- Yhteensä ruutua
Tietokortti
Lajiluettelo
Lajitietokeskuksen lajiluettelo
Tieteellinen nimi
Allium cepa
Auktorit
L.
Yleiskieliset nimet
- sipuli (suomi)
- lök (ruotsi)
Tunniste
http://tun.fi/MX.40866
Taksonominen taso
laji
Esiintyminen Suomessa
Kokoelmanäyte Suomesta
Esiintymisen tyyppi
- tulokas, satunnainen, havaittu 1980 tai myöhemmin
- korkeintaan (ehkä vähän kasvullisesti leviävä) maatulokas
Uhanalaisuus Suomessa
- 2019 NA – Arviointiin soveltumattomat
Asiantuntija
- Pertti Uotila
DNA-viivakoodisekvenssit
Eliöryhmät
- Putkilokasvit
Taksonin tiedot koneluettavassa muodossa
Alemmat taksonit