Talvilintulaskenta

Talvilintulaskenta on Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen koordinoima valtakunnallinen linnustonseurantatutkimus, joka on käynnistynyt talvella 1956/57. Laskentojen tuloksia voi selailla tämän tulospalvelun kautta.

Aineistoon tehdään ajoittain tarkistuksia ja korjauksia, ja siksi tulospalvelun taulukot ja kartat on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön eikä niihin pidä viitata tieteellisissä julkaisuissa. Lähes poikkeuksetta harvinaisimpien lajien havainnot ovat tarkastamattomia.

Tarkemmat tiedot laskentojen toteutuksesta sekä laskentaohjeet ja -lomakkeet löytyvät Luomuksen talvilintulaskentasivuilta. Aineisto on saatavissa Laji.fi-portaalista.

Laskentojen tulokset

Tulospalvelu ei näytä tietoja niistä laskennoista, joiden tiedoissa on merkittäviä virheitä esim. paikkatiedoissa. Tulokset päivittyvät viiveellä, viimeistään vuorokaudessa.


MNP.82 - Kevät

Taulukko havaituista lajeista

Punainen tausta: lintuja ainakin 50 % vähemmän kuin keskimäärin (lasketaan vain lajeille, joita keskimäärin ainakin 5 yksilöä); vihreä tausta: lintuja ainakin 100 % enemmän kuin keskimäärin; vihreä numero: ennätys; punainen numero: vähyysennätys.