Ei-vakiolinjojen linjalaskenta

Tämä on Luonnontieteellisen keskusmuseon Linnustonseurannan linjalaskentojen havaintojen ilmoitusjärjestelmä. Täällä voit tarkastella linjojen sijaintia ja tietoja, ilmoittaa laskennan havainnot ja tarkastella linjalaskentojen tuloksia. Lisätietoa laskennoista ja laskentaohjeita löydät Linnustonseurannan sivuilta: https://www.luomus.fi/fi/pesimalintujen-linja-pistelaskenta

Alla voit tarkastella niin sanottujen ei-vakiolinjojen tietoja. Nämä linjat ovat laskijan henkilökohtaisia ja niitä ei varata vuosittain. Laskentatulosten ilmoitus vaatii pääsypyynnön lomakkeelle.

Ilmoittaaksesi havaintoja:

  1. Rekisteröidy ja kirjaudu laji.fi:n (oikea ylänurkka). Linkki lisäohjeeseen.
  2. Kun olet kirjautunut, valitse ensin lintuyhdistys.
  3. Valitse oikea linja ja pyydä pääsyä lomakkeelle. Käyttäjä pyytää pääsyä linjalaskentalomakkeelle vain ensimmäisellä kerralla, myöhemmin käyttäjä tunnistetaan linjalaskentatutkimuksen osallistujaksi.
  4. Valitse Ilmoita uusi laskenta.
  5. Syötä laskennan tiedot. Aluksi karttaikkunassa näkyy harmaa neliö, joka kertoo missä 10 x 10 km ruudussa reitti kulkee. Täsmällinen reitin kulku täytyy piirtää.
  6. Paina kartan reitinpiirtotyökalua. Kun lopetat viivan piirtämisen (tuplaklikkaus), käytettäväksi tulevat muut työkalut.
  7. Pätki nyt piirtämääsi reittiin biotooppipätkät käyttäen Katkaise linja (saksi-kuvake) tai Katkaise linja metriluvulla -työkaluja. Lisäohjeita karttatyökalujen käyttöön löydät täältä.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä linnustonseuranta@luomus.fi


Käyttöehdot
?